Bara lite tankar sådär...

Tankarna snurrar lite i huvudet, något som det normalt sätt gör mellan åt i min skalle. I all hast skriver jag ned allt sammans här för er som ändå ser detta inlägg och inte har något annat för er, enjoy!
När känslorna tar över är man nästan okontrollerbar, sårbar, tankar flyger både höger och vänster och koncentrationen lika med noll. Snabbare än man tror tar känslostormarna över och det finns bara en sak i huvudet - det som känslostormarna orsakade. Vad gör man egentligen när paniken väller över en och man saknar helt och hållet något vett? Om det vore så enkelt som att knäppa med fingrarna och allt vore över, men samtidigt - vad vore det för ett liv utan smärta? Skulle man verkligen uppskatta det man har, eller i huvudet veta vad lycka är utan att behöva kämpa och gå igenom smärta i livet? Åtminstone inget man reflekterar över i stundens hetta. Hur många gånger om man än utsätts för all form av olidlig smärta lyckas man till slut läka ihop med tidens helande kraft, men ärren finns kvar som en påminnelse att man fortfarande lever. Kanske är det en del av livet, men vem o andra sidan har sagt att livet ska vara något drömparadis?
Hur hanterar man egentligen smärtan som dyker upp i rädslan av att förlora någon annan? Ett facit till livets alla gåtor verkar man helt enkelt få skaffa själv, och det verkar ta sin tid. Finns det ens svar till varenda en av livets alla frågor, eller är det tänkt att allt ska förbli obesvarat?
Livet är minst sagt inte lätt, och många perioder känns det mer tungt än glatt. Hur jobbig situationen än är så är trösten nära, det varar inte för evigt. Lev någon annanstans än nuet om så behövs, men se upp. Låt dig inte luras av dig själv. Smärtan har troligtvis någon lärdom med sig också, se till att ta till vara på den. Allting leder någon annan vart, oavsett om det så är ont eller gott. Fastna inte för mycket i vad som är, se bara till att inte låta livet dra ner dig till botten. Ja, livet suger kanske, men än sen? Låt inte detta faktum få dig besegrad. Ännu en chans att bevisa att allt inte behöver vara så för jävligt som det kanske verkar, kanske behöver du bara ta en närmare titt och inser att saker och ting faktiskt kunnat vara mycket värre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0